Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

De 16 kuleste og de 02 kjipeste tingene med 2016

De 16 kuleste og de 02 kjipeste tingene med 2016

Ja, jeg vet at vi alle er enige om at 2016 var et drittår. Flykningekriser, politikergriser og matvarepriser. Brexit. Trump.  Alle kjendisene døde på rekke og rad. Det var sikkert noe dritt sånn sportslig også. Doping eller no. Men, jeg tenkte å heller fokusere på de 16 kuleste tingene jeg har opplevd i 2016. Sånn at jeg kan huske at for mitt vedkommende så var året ikke så aller verst. Så, her kommer en navlebeskuende liste sett fra nesetippen min:

1: Absolute Music 9
Milepælen over alle milepæler. Min helt egne separatutstilling! De godsnille finingene på Galleri SG i Trondheim valgte å la meg få boltre meg i hele lokalet i en hel måned. Det var lurt. Både for dem og meg. Utstillingen satte salgsrekord og jeg fikk et etterlengtet spark bak til å tørre å stole på egne verker. Jeg lagde sjukt mange malerier, illustrasjoner, trykk og alskens. Jeg lagde en liten bok, jeg lagde en lydbok og en film og og og. Det var så givende. Både det å lage alt, men også mottakelsen jeg fikk. 

2. Starte for meg selv
Jeg hoppet i det. Og svømmer det jeg makter. Vannet har vært fylt til randen med livbøyer og hjelpsomme medsvømmere og jeg håper 2017 fortsetter på samme måte. Det å starte Jobben Min AS er noe av det skumleste, gøyeste og lureste jeg har gjort. Ever. Jeg er stolt over hva jeg har fått til på den korte tiden jeg har herjet.

3. Utsmykningsoppdrag
Jeg ble spurt om jeg kunne være en av kunstnerne som lagde kunst i offentlig rom for Trondheim Kommune på Nye Lade Skole. Det er så sjukt det. Jeg ble spurt. De spurte meg. Jeg søkte ikke. Jeg ble spurt! Det er føkkings amazing. Stolt og ydmyk over oppgaven. Signerte kontrakten for hoveddelen av oppdraget rett før jul, så dette blir bra. Watch this space for jevnlig oppdatering av det hele. 

4. Veggmaleriene
Det er ikke noen hemmelighet at jeg er en gammel graffitimaler, så da jeg endelig fikk boltre meg på en vegg igjen etter en selvpålagt ååååårelang dvale var det så berikende og givende at jeg umiddelbart visste at dette måtte jeg aldri slutte med igjen. Selv om jeg ble drapstruet i all plutselighet. Det ble en del vegger i 2016. Både inne og ute, hos private og til firma. Det ligger et par vegger å venter i 2017 også og jeg håper det kommer fler. Er sjukt moro å lage ting stort.

"Mere fart" fikk en del oppmerksomhet på godt og vondt.

"Mere fart" fikk en del oppmerksomhet på godt og vondt.

Avskjedshilsen til alle elever som noen gang har gått på Lade skole. Skolen er nå revet.

Avskjedshilsen til alle elever som noen gang har gått på Lade skole. Skolen er nå revet.

Jordbærplukking fra hus til garasje.

Jordbærplukking fra hus til garasje.

En stor klem i Jarleveien i Trondheim

En stor klem i Jarleveien i Trondheim

En vannkrig i Bodø.

En vannkrig i Bodø.

Et bybilde inne på Mercur (kjøpesenter) i Trondheim.

Et bybilde inne på Mercur (kjøpesenter) i Trondheim.

Veggmaleri som endrer innhold ut fra hvor i rommet du står.. på Te&Tøy i Trondheim

Veggmaleri som endrer innhold ut fra hvor i rommet du står.. på Te&Tøy i Trondheim

5. Gi ut bok
OMG! Er denne virkelig på femteplass? Ikke pallplass en gang? Mulig jeg må bare innse at disse tallene ikke hjelper. Alt på denne lista fortjener å ha en pallplass. Uansett. Shit pommesfritt (eller hvordan det skrives), en årelang drøm gikk i oppfyllelse. ÅRELANG. Jeg har faktisk sendt ut så mange bokmanus til så mange forlag oppigjennom at jeg har vurdert å lage en bok av alle avslagene. Men, enn det. Nå er den ute. Min første bok. Out there. Og den har solgt overraskende mye. Det er så godt i hjertet det at jeg dør litt hver gang jeg tørr tenke på det. Kjøp gjerne boka her, sånn om du ikke har kjøpt den enda. Verdt pengene altså. 

6. Livetegne med Erna
Av alle ting i verden så endte jeg opp sammen statsministeren av landet jeg bor i. Og ikke i hvilken som helst setting. Nei, nei. I en tegnesetting. Hohoho! Det hadde jeg aldri trodd. Her er mitt svært så beskrivende innlegg om saken på Facebook:

Bonusgøy at også Ernadamen valgte å blogge opplevelsen:

7. Kickstartsuksessen
Det var så sykt fett det. At folk der ute backet prosjektet mitt. Drømmen min. Dere, kjære motherfolkens, dere gjorde det mulig. TAKK!

8. Designe klær med Retro og Holzweiler
OMG! Dette var så gøy det!Full frihet og masse kule folk å jobbe med. Inspirerende å leke med brodering, silketrykk, ull, silke, bomull og og og. Les mer om samarbeidet her, her og her. Bonusfett var det også at Retro ville bruke motivet jeg lagde til å lage ullpledd sammen Rørostweed. 

9. Selge trykk før det ble laget
Jeg er glad i å leke. Og da gjerne på/i/med sosiale medier. Så når jeg prøvde å selge alle trykkene jeg skulle lage på et silketrykkekurs før jeg hadde laget trykkene så heiv masse kulinger seg med og før trykkene var ferdig var alle solgt. Jeg rakk ikke en gang å beholde et selv. 

10. Bli booket til to separatustillinger og en gruppeutstilling i 2017
Det er en berusende følelse å få sånne forespørsler. Jeg blir like stolt, redd, glad, kvalm og ivrig hver gang. Håper virkelig 2017 byr på flere slike forespørsler. Les mer om separatutstillingene her, og hva gruppeutstillingen angår, må du drøye litt. ;)

11. Bli fast gjestespaltist i Adresseavisen
Jeg har helt siden jeg leste en Signert-artikkel av Fredrik Skagen for tusen år siden tenkt at jeg også vil skrive fast i den spalten. Den er liksom litt friere og gøyere del av avisen. Mye vettugt pakket inn på en annerledes måte. Så gleden var stor da jeg ble spurt av Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen, om jeg ville levere en artikkel i måneden. Det ville jeg selvsagt. Det gir meg så innmari mye å skrive. Det gir en egen ro å sitte å knastre på tastaturet og leke med ord og leddsetninger. Målet er å hver gang gjøre tidligere norsklærere stolt. 

12. Starte forlag
Som en konsekvens av å gi ut bok måtte jeg ha et ISBN-nummer. Og, skulle jeg først ha det måtte jeg jo gjøre det på ordentlig. Så jeg startet like gjerne et forlag. Haha! Noen ganger tar jeg noen innersvinger jeg selv knapt henger med i. Men gøy, det er det alltid!

13. Samle inn penger til Aleppo
Det var så utrolig godt å få bidratt på en så moro måte. Det gjorde noe med maktesløsheten. Å gjøre noe for noen andre er godt, spesielt når så mange blir med å gjør det sammen. Det som startet som et desperat forsøk på å hjelpe ble til et av årets fineste øyeblikk på grunn av andres engasjement.

14. Tilbud/etterspørsel
Jeg rekker nesten ikke å lage noe før folk vil kjøpe det. Det er så innmari skummelt det. Godt som pokker, men skummelt. Det skjerper meg. Det er bra. Men woh! - snakk om forventingspress. Tar meg selv i å be folk vente. Det er uvant. 

15. lande nytt atelier
Det var innmari digg å endelig "komme hjem" i min nye arbeidshverdag. Jeg saumfarte alle lokaler i hele byen før jeg landet på mine 75 kvadrat i ormen langes vei. Jeg kan male og herje det jeg makter, jobbe med detaljerte illustrasjoner, blogge, mace, pakke og chille uten å måtte ommøblere for hver gang. DIGG. Jeg skal huske å vise litt mer av atelieret en annen gang. 

Deler av kontordelen av atelieret mitt. :

Deler av kontordelen av atelieret mitt. :

16. Den første bestillingen i ny-nettbutikken
Det var overraskende stas når det tikket inn en bestilling fra den nye nettbutikken min. Mulig det er for at jeg svettet og herjet noe veldig for å lage den. Men likefullt stas!

Kjipeste :( i 2016:

01. Si opp jobben

OMG! Det var det aller kjipeste for min del. Jeg er glad jeg gjorde det, men gjengen på Tibe er en så finflink flokk at det har enda ikke gått en dag uten at jeg savner dem. 

02. Ikke jobbe med kundene jeg har blitt så glad i
Konsekvensen av å si opp jobben var jo at jeg ikke kunne fortsette å jobbe med kunder som for eksempel Austmann bryggeri, Pstereofestivalen og/eller Bufetat. Når man har jobbet så tett og lenge med noen så blir det rart å ikke skulle gjøre det mer. Jeg får heller tenke på alle de kule jobbene jeg har fått gjort for dem.

 

Jepp. Det var 2016. 2017, bring it on!

Nyttårsfortsett som før

Nyttårsfortsett som før

To separatustillinger samtidig

To separatustillinger samtidig