Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Utsmykningsglede

Utsmykningsglede

En årelang drøm blir til virkelighet. Jeg har lenge håpet på, og i kulissene jobbet for å lande et kunstoppdrag av denne størrelsen. Men da jeg fikk en telefon i februar i år  fra Trondheim kommune om at de ønsket å tildele meg et utsmykningsoppdrag på Lade skole gikk jeg i svart. På en god måte. Jeg lar min reaksjon på Facebook tale for seg: 

Mitt gledesutbrudd på Facebook:

"OMG SUPERBREAKING KUNSTNEWS:
Jeg har blitt plukket ut til å være en av kunstnerne som skal utsmykke nye Lade Skole i Trondheim. Jeg har lenge drømt om å gjøre kunst i offentlige rom, men har ikke landet slikt før nå. Jeg er så syyyykt stolt og veldig ydmyk over oppgaven som står foran meg, at jeg ikke helt vet hvilket ben jeg skal stå på. Det som nesten er enda kulere er at jeg ble håndplukket. Altså DE (Trondheim Kommune <3 ) ringte MEG (meg) for et direkte kunstoppdrag. Jeg gleder meg til å være med på å forme hvordan akkurat denne skolen skal være. Lade skole har betydd mye for meg i oppveksten, da nesten hele familien min har gått der, og vil bety mye for meg i framtiden, da mine barn går/skal gå der. Beklager rotete og kaotisk status, men jeg er så himla gladstolt at jeg ikke har tid eller ork til å bry meg om setningsoppbygning. 
Jeg skal lage kunst i et offentlig kunstprosjekt og bli en del av nordens kanskje største kunstsamling, nemlig Trondheim Kommune sin. 
Tusen takk til alle dere som følger, synser, støtter og bryr dere om meg og min kunst. Uten dere, hadde ikke dette vært fasit. Takk!" 

Adresseavisen fikk med seg gledesutbruddet og lagde en liten notis:


I forbindelse med en artikkel om gamle Lade skole ville Adressavisen skrive en liten notis om at jeg er en av kunstnerne som skal utsmykke nye Lade skole. Det er jo stas, men jeg vil dementere to ting:

1: Det kan se ut som om jeg får fire millioner kroner alene. Dette er laaaaaangt i fra tilfelle. Jeg er en av 18 kunstnere i prosjektet. Og mitt prosjekt er en liten del av det store bildet. 

2: Jeg er myyyyye gladere enn det ser ut som jeg er på bildet. Både for kunstoppgaven jeg har fått tildelt og for at Adresseavisen vier meg spalteplass Uttrykksikonet heart

Jeg kommer til å skrive mer om dette oppdraget, og dokumentere prosessen grundig. Så stay tuned. 

foto: Line Berre & Faksimile Adresseavisen

Gleden med å foredra

Gleden med å foredra

Denne teksten skulle egentlig handle om noe annet

Denne teksten skulle egentlig handle om noe annet