Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Å Kickstarte en bok

Å Kickstarte en bok

På tide å brette opp ermene
Mange av dere husker sikkert min lille snarvisitt til helvete. Vel, jeg gadd jo selvsagt ikke å være der lenge. Men, boken som jeg trodde skulle bli gitt ut nå til høsten ble liggende nederst, underst, bakerst mye annet. Jeg glemte den med vilje. Måtte finne på noe annet. Men, etter drøye tre måneder kjente jeg at boka hadde fått ligge lenge nok. Det var på tide å gjøre noe med den. 

For dette prosjektet skal ut. Det fortjener både jeg og dere. Promise.
— Meg, 16. mars 2016

Kickstart
Midt på natta den 13. juni i år bestemte jeg meg for at, pokker heller, jeg gir ut boka sjøl. Så, etter å ha fått prisoverslag på hva det ville koste meg å trykke et opplag på 500 bøker, lagde jeg en Kickstarter der jeg spurte om akkurat nok penger til å trykke opp de nevnte 500. Jeg tegnet selvsagt en liten film til det hele:

Tre dager
Jeg ba om 25 000,-. Med den summen kunne jeg trykke opp en soft cover bok på litt over 80 sider. Det tok kun tre dager før den summen kom inn. Så etter å ha brukt måneder på å styre og herje med forlag og alskens administrativt kaos, så tok det tre dager med ekte engasjement fra de som faktisk vil ha boka. Tre. Det er helt utrolig godt. Det betyr at det selvsagt blir bok. 

Reaksjonsillustrasjonen etter tre dager :)

Reaksjonsillustrasjonen etter tre dager :)

30 dager
En Kickstarter står i 30 dager. I dag går den ut. Eller den gikk akkurat ut. Og det som er enda kulere enn at det tok tre dager for boka å bli en realitet, er at den nå er finansiert hele 225%! Det betyr at jeg kan legge lista på trykksaken litt høyere. Det blir hardcover i stedet for soft, og det blir litt flere sider. Jeg ba om 25 000,- og fikk inn 56 260,-. 225%!

I tillegg til å selge i overkant av 70 bøker (nesten 1/5 av opplaget) så har jeg solgt 5 av originalene. En person har også kjøpt seg inn i boka, slik at jeg tegner han inn i en av situasjonene. Og en person har kjøpt en hel side, der jeg skal "tegne en omfattende illustrasjon av deg og ditt virke.". Dette gjør boka mer dynamisk og levende. 76 stk får navnet sitt i en takkeliste i boka også. Det skulle bare mangle. 

Så, hva skjer nå?
Vel, jeg sitter å lager originaler av skissene, fargelegger og skriver om tekstene. Tegner inn de som skal tegnes inn. Justerer det som skal justeres og planlegger et heidundrende bokslipp i starten av november (i god tid før farsdag og jul...). Dessuten lurer jeg på om jeg skal klinke til å øke opplaget til 1000 bøker når vi først er i grooven. 

 

En sniktitt på en av de mange illustrasjonene. (endringer kan forekomme fram til lansering)

En sniktitt på en av de mange illustrasjonene. (endringer kan forekomme fram til lansering)

Hva synes du? Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet. Har du kjøpt boka? Vil du kjøpe den? Skal jeg lage liste? Gruer du deg til boka kommer? Har du en far? Skal du i pappaperm? Ja, du skjønner. Feed me back. 

Anyhow. TUSEN TAKK til alle dere som har hjulpet meg med prosjektet. Det være seg kjøpt bok, delt link, sett film osv osv. Det er tusenvis av dere. Takk! 

Takk Forlaget

Takk Forlaget

"Usett" – en historie om å selge skinnet før bjørnen er skutt.

"Usett" – en historie om å selge skinnet før bjørnen er skutt.