Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Hva er det eeeegentlig plass til inni en blyant?

Hva er det eeeegentlig plass til inni en blyant?

Nå har det seg sånn at jeg trenger deres hjelp. Jeg har nemlig skrevet en bok. Eller, stooore deler av en bok. Og denne boken skal jeg gi ut på mitt kjære forlag, Takk Forlaget. Men, selv om jeg har tenkt å gi den ut koster det jo minst en bøtte penger å trykke den opp. Derfor prøver jeg å gjenta suksessen fra forrige bokutgivelse, nemlig å Kickstarte den. Det hadde hjulpet mye. I skrivende stund er boken backet 9%, og det er vel og bra, men jeg har superduper lyst til å lande 100%. Derfor trenger jeg din hjelp.

Det er ikke bare bare. Det å be om penger fra folk til et produkt som ikke finnes enda, er faktisk vanskelig. Og bra er det. Folk kan jo ikke drive å ødsle av sine goder bare fordi noen (jeg) sier det. Men, nå har det seg sånn at jeg trur du kommer til å kjøpe denne boka uansett. Den er nemlig dritbra. Og, er det ikke da litt kulere å kjøpe den med navnet sitt trykket sirlig i boka? At du er grunnen til at boka finnes liksom. Det er noe å skrive hjem om det. 

Så, kjære deg, vær så snill å støtt Bokprosjektet mitt. Det blir innmari bra. Lover. 

Litt om boka
Hva rommer en blyant? Har fantasien grenser? Kan de fysiske grensene til en blyant stoppe fantasien? Hva får egentlig plass inni en blyant? Jonas er 8 år og har tenkt å finne ut akkurat det. Får for eksempel pappa plass inni blyanten? Hva med en elefant? Eller hundre non stop? 

Boken er for barn i alderen 5-10 år. (og sikkert eldre altså). Boken leker seg igjennom en historie der Jonas forsker på hvor mye som faktisk får plass inni en blyant. Boken er en fantasifull og kreativt lekende bok, med stor takhøyde og mye fjas, men som likevel har et underliggende budskap om det å åpne opp for kreativitet i hverdagen. 

Jeg har så godt som skrevet ferdig historien, og har akkurat begynt på illustrasjonene. Konseptuelt nok skal jeg bruke mye blyant. Boken blir stappfull av illustrasjoner og kreative krumspring. 

Bonus
I tillegg til boken og historien har jeg laget egne blyanter. "Hva som helst"-blyanter. Samt en "Hva som helst"-skissebok. Der barn (og voksne) selv kan utfolde seg og utforske sin egen fantasi. Boken legger til rette for at barne selv skal kunne komme på ting som kan være i en blyant. Disse tingene kan ungene tegne i skisseboken. Plutselig er deres tegninger en del av "hva som helst"-verdenen. 

Jeg har stor tro på denne boken, og har superlyst til å få den ut. Erfaringsmessig fra forrige bokprosjekt så er det sjukt mye arbeid og masse kostnader med å lage/gi ut bok. Derfor er Kickstarter en herlig måte å ta brodden av kostnadsbiten på. Alle pengene som kommer inn gjennom Kickstarter går rett til produksjon. Jeg er ikke interessert i de pengene. Jeg vil bare lage en fetest mulig bokopplevelse for leserne.

PS, om du ikke har lyst eller råd eller ork til å støtte prosjektet, så støtt det gjerne med å dele denne bloggposten. 

Takk. Klem.
Ståle

Visual Note Taking

Visual Note Taking

Fem dager i Berlin – dag 5

Fem dager i Berlin – dag 5