Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Historien om da "Pappaperm" ble viral

Historien om da "Pappaperm" ble viral

EDIT: Nye karameller nederst i denne saken. Altså, blogginnlegget er oppdatert...

På tampen av november la jeg ut noen av Pappaperm-tegningene mine på Bored Panda. Dette fordi jeg hadde litt dødtid mens malingen tørket i atelieret og iPaden sto på lading så jeg fikk ikke skisset den veggen jeg skulle skisse. Det skulle vise seg å være lurt å prokrastinere noen pappapermstreker ut på internett. For det tok ikke lang tid før posten var så mye upvoted og kommentert at den var blant top 1% av alle innleggene den måneden... 

Galskap

Galskap

Ikke bare var det hurtig upvoting, men kommentarene fra brukerne der inne var i seg selv verdt hele greia. Jeg tillater meg å sitere noen av de:

"Your style is absolutely awesome! I'd enjoy a second series!"
-Zori the degu

"These are really funny, thank you for picking another parent up and sharing your humor."
-Maike

"I really enjoyed these. True life always makes the best comics. I love how you made parenthood positive. It's a hard job but fun and laughter can make it easier."
-Sierra Hall

"Ståle, this is truly great work and as a Dad it was fun to go down memory lane with you. Thank you so much for sharing, and creating these little charms."
-Echo

#Denfølelsen

#Denfølelsen


På bare et par dager lå min post plutselig på 51 plass av nesten 3500 novemberposter. Det gikk ikke ubemerket hen. Mailboksen min begynte plutselig å pushe meg meldinger fra det store utland.. Jeg rakk ikke å dele Bored Panda posten selv engang. 

Først ut var Amerikanske A plus. A freaking plus! (som ble grunnlagt av han der Ashton Kutcher vettu). Jeg hadde satt igjen macen på atelieret for å ta helg, men måtte snu i døra, kjøre tilbake, hente macen og la meg intervjue på stotrende engelsk. Se saken A plus laget ved å klikke på sitatet jeg har hentet fra saken (meta):

"For artist Ståle Gerhardsen, paternity leave became a time when he could put aside all of his other projects and focus on spending time with his son."

Flaks at jeg hentet macen, for jeg hadde ikke før sendt avgårde mine svar til A plus før det tikket inn en ny mail: 

Screen Shot 2017-12-04 at 13.18.39.png

Det sa jeg ja til, og resultatet publiserte de til sine 25 millioner måndlige lesere her.

Veldig surealistisk!

Veldig surealistisk!

En av de som leser CafeMom jobber tydeligvis i The Independent, for etter en rolig 1. søndag i advent sjekket jeg twitterkontoen min og der hadde det eksplodert i notifications. Selveste The Independent hadde laget en finfin sak. Jeg må bare sitere de litt: 

"Relatable to parents all over the world, Gerhardsen’s drawings perfectly sum up the chaos and joy that comes with being a stay-at-home mother or father, from the aftermath of bath time to finding your keys in the toilet and discovering cake smeared all over the walls."

Avisen Gulf Today, fra De forente arabiske emirater, leser tydeligvis The Independent igjen og sakset og herjet litt derfra og skrev om tegningnene (uten å vise de fram..). 

Nederland var neste land på tråden, i førersetet satt Froot. Jeg aner ikke hva de har skrevet, men artikkel ble det

Den store internettgiganten Diply tok også kontakt for et intervju. Hos de måtte jeg også signere et heftig release form slik at jeg ikke skulle saksøke de for copyrights og slikt. Jeg signerte selvsagt. Yahoo finance skriver følgende om Diply: "The company boasts over 71 million users across its digital platforms with 1.4 billion video views and 5 billion Facebook social impressions each month."....!!!  Det er så mange mennesker det. Flere enn jeg klarer å telle i alle fall, og jeg kan telle langt altså.

De brukte hele helga på å lage saken, og da hadde jo tegningene rukket å blitt virale. Så da fikk de en megafet heading. Les saken da vel

Etter litt lett Googling og tips fra fine folk rundt om på de sosiale mediene fant jeg ut at jeg ville prøve å lage en liste over hvor historien om tegningene har dukket opp. Kanskje ikke så megainteressant for deg, men veldig moro for meg å se hvordan de ulike landene pakker inn Pappapermtegningene. 

Amerika
Amerika (igjen)
England
Canada
De Forente Arabiske Emirater
Nederland
Aserbajdsjan
Israel 
Italia
Indonesia
Vietnam
Norge
Portugal
Japan (Meget fornøyelig lesning, da oversettingen av intervjuet jeg gjorde med dem falt i grus)
Tsjekkia
Vietnam (igjen)
Vietnam (enda en gang)
Hellas
Hellas (igjen)
Russland
Romania
Amerika (enda en gang)
Amerika (igjen)
Nederland (igjen)
Ungarn

Og selvsagt noen andre virale copypastenettsteder som denne her, her og her.

Israel har til og med oversatt teksten jeg har tegnet inn i illustrasjonen...

Israel har til og med oversatt teksten jeg har tegnet inn i illustrasjonen...

Er så moro å se hvordan illustrasjonene oppfører seg i nytt miljø. Her et Nederlandsk miljø.

Er så moro å se hvordan illustrasjonene oppfører seg i nytt miljø. Her et Nederlandsk miljø.

Jeg lurer på hvor mange folk tegningene har nådd ut til. Det må jo begynne å bli noen hundre millioner mennesker. koko!

Rart med det, hva som kan komme ut av litt prokrastinering en mørk novemberkveld i atelieret.
Lærdom: Mer prokrastinering.

Jeg runder av med å takke alle som hang med i svingene for tålmodigheten. Det var en artig tur (for meg i alle fall), takk for følget. 

High five, Ståle

Forresten. Jeg ble oppfordret av en venn å starte en Patreon, så da gjorde jeg det.  Så nå kan du putte bittelitt penger inn i Stålemaskineriet hver måned, slik at jeg kan fortsette å sjonglere alle mine prosjekter på den måten jeg gjør det. Har ikke helt funnet ut hvordan enda, men ja. Følg denne linken for å lese mer om det hele. (Ooh, ja, kjøp boka her om du er gira)


BONUSLISTE:

Etter at bloggposten du leser nå ble postet har illustrasjonene fått mer oppmerksomhet. Jeg tenker at det er ryddigst å legge den oppmerksomheten nederst i saken, sånn at hverken du eller jeg blir forvirret. Jepp.

Boka mi og jeg besøkte Ellen Flå i NRK p1 (Trøndelag). Hør innslaget nedenfor her.

Boka mi og jeg besøkte Ellen Flå i NRK p1 (Trøndelag). Hør innslaget nedenfor her.


Tyrkia
Norge (radio denne gangen)
Norge (igjen)

Ukraina

Sju sorterte tanker til jul

Sju sorterte tanker til jul

Double Rainbow - én utstilling, to byer

Double Rainbow - én utstilling, to byer