Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Utsmykning på nye Lade skole

Utsmykning på nye Lade skole

Dere som henger med i alle svinger vet at jeg har utsmykket nye Lade skole. Har du ikke hengt med i svingene kan du lese deg opp på disse seks bloggsakene om prosessen:

12345 & 6 (prosess ftw)

Det er både megastas, befriende og vemodig å være ferdig med dette prosjektet. 2 år tok det fra første skisse til ferdig montert kunst. Jeg er veldig glad og stolt over resultatet.

«Alle teller», 2018, et hemmelig antall skulpturer plassert rundt på Nye Lade skole.  foto: Gerhardsen&Karlsen

«Alle teller», 2018, et hemmelig antall skulpturer plassert rundt på Nye Lade skole.
foto: Gerhardsen&Karlsen

Til verket «Alle teller» har jeg tatt utgangspunkt i skolens slagord “Æ forandre / Æ for andre”. Vi må nemlig bry oss om hverandre i hverdagen. Se hverandre. Hva ser du når du ser medelever rundt deg? Hva med lærerne? Vår tolkning av situasjoner er viktig for hva vi oppfatter. Hva ser vi? Hva skjer egentlig? Hva legger vi i det? Hva blir historien vi tar med oss videre? Vi er viktige for andre og andre er viktige for oss. Alle teller.

Slik er det også med verket «Alle teller». Hva ser du? Er figuren lei seg? Gjemmer han seg? Teller han? Skammer han seg? Er han flau? Tar han en dobbel “facepalm”? Har han det vondt? Gjemmer han et smil? Hikster han? Gråter? Leker han?

Jeg vil invitere elver, lærere, ansatte, foreldre og andre besøkende inn i en leken verden fylt til randen med humor med stort rom for undring og refleksjon. En del knis og noe fnis, men også aha-opplevelser og ettertanke. Søtt og sart. Godt og blandet.

Jeg har gjemt et hemmelig antall skulpturer rundt om på skolen. Hvor mange klarer du å finne? Hvor mange tellere kan du nevne? Jeg har lagt til rette for at leken skal kunne vare i sju år. Sju gode år. Fra første til syvende trinn. Det er nye ledd i leken for hver etasje, nye skulpturer å finne, slik at du ikke blir ferdig lekt før du er helt ferdig på skolen.

Gjemsel i høyden foto: Gerhardsen&Karlsen

Gjemsel i høyden
foto: Gerhardsen&Karlsen

Gjemsel er en gøyal lek. Den er lett å leke og man kan være så mange man bare orker. Alle kan bli med. Alle kan telle. En inkluderende og spennende måte å oppdage verden sammen. Skulpturene leker gjemsel. Med hverandre og med publikum. De kommer i tre størrelser. Hovedskulpturen står i første etasje, trygt omfavnet av den majestetiske tretrappen (OMG den trappen er så nydelig). Den største skulpturen er 100 cm høy, den er robust men skjør. Den tåler det meste men må ikke herjes med for mye. Akkurat som mennesker flest må den passes på, bli en del av gjengen. Inkluderes. Rundt om på skolen gjemmer et hemmelig antall mindre skulpturer seg. De er malt på en slik måte at de glir inn i miljøet de står i. Noen er svarte, andre er kanskje grønne og/eller sandfarget. De varierer mellom 18 og 10 cm i høyde.

En av de små… foto: Gerhardsen&Karlsen

En av de små…
foto: Gerhardsen&Karlsen

 Jeg håper at skulpturene mine vil skape glede og nysgjerrighet hos både store og små i mange år fremover.

🙈 foto: Gerhardsen&Karlsen

🙈
foto: Gerhardsen&Karlsen

😇 foto: Gerhardsen&Karlsen

😇
foto: Gerhardsen&Karlsen

Kanskje finner du en skulptur du ikke har sett før, en dag du er litt skolelei eller trist. Og kanskje, bare kanskje, blir du litt glad av akkurat det funnet og forteller det videre til enn venn. Dere to tar med en tredje venn på leting etter flere skulpturer. Plutselig er dere en liten klynge med ivrige gjemselslekende ivrigknopper som er på jakt etter enda en 10 cm stor figur som smiler lurt fordi den har klart å snu en gråblå dag til å bli en fnisete regnbuedag.

 

Kanskje. ❤️🙈

Kaffe?

Kaffe?

Usett 3

Usett 3