Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Separatutstilling i Tromsø

Separatutstilling i Tromsø

Tromsø viste seg fra sin nydeligste side da jeg og kona landet i byen onsdag denne uka. Vi ble hentet av galleristen min, Cathrine, fra Galleri Krane.  Etter en lynkjapp sightseeingtur på øydelen av byen dro vi rett til galleriet for å henge opp utstillingen min "Takk for at du venter (din samtale er viktig for oss)" Les gjerne mer om utstillingen og tankene mine rundt den her. Jeg fikk god hjelp av både kona og alle finingene i galleriet. Jeg fikk peke å mene og flytte og pirke, mens de hang opp, ned, spikret, vatret og sto i. Det var veldig godt, selv om jeg følte meg litt som en bortskjemt liten dritt. "Nei.. det må være fem millimeter mindre luft der..." eller "Kanskje de tre bildene må to cm til høyre?". Akk o ve. Takk for at dere holdt ut kjære hjelpere! 

Gallerist Cathrine er hands on og henger opp silketrykkene.

Gallerist Cathrine er hands on og henger opp silketrykkene.

Etter noen timer med justeringer så hang utstillingen klar for å åpnes dagen etter. Det som var litt digg/kult/sprøtt/kokko var at flere og flere bilder ble solgt før åpningen. Mange bilder før de kom på veggen. Det var en herlig følelse, etter å ha jobbet alene med bildene i månedsvis var det godt å få bekreftelse gjennom røde prikker. Bildene jeg har blitt så glad i skulle få nye hjem allerede føøøør utstillinga åpna. Det gjorde at jeg senket skuldrene og kunne leke turist med Caroline. 

Tromsø var nok den vakreste plassen i verden i noen dager altså, og vi fikk nyte det.

Tromsø var nok den vakreste plassen i verden i noen dager altså, og vi fikk nyte det.

Jeg fikk også møtt et par journalister fra et par aviser når jeg var der oppe. Det var kos. iTromsø serverte Tromsøbefolkningen denne artikkelen (som om jeg skal tro ryktene gjorde at en person stormet til galleriet og kjøpte et av bildene som var avbildet i artikkelen fordi hen fikk så god energi av det). Avisen Nordlys møtte jeg tidlig på åpningsdagen og vi pratet oss nesten bort. Godt å møte journalister som stiller så gode spørsmål og som også lytter og følger opp. Ikke til forklainelse til noen andre journalister altså, men det ble en samtale jeg kommer til å ta med meg videre. Kul journalist! Saken ble jaggu fin den også. 

iTromsø <3 

iTromsø <3 

Nordlys &lt;3

Nordlys <3

15 malerier, 16 silketrykk, en installasjon, en film, en bok og en skulptur laget av readymades. Det var utstillingen min. Så, da er det nok prat. Her er bilder fra åpningen og bilde av mange av verkene:

Gatebukken &lt;3

Gatebukken <3

Silketrykkveggen med skulptur og bøker.

Silketrykkveggen med skulptur og bøker.

Installasjonen, og det eneste verket som ikke var til salgs. Løfter du av røret på telefonen så får du høre nydelig ventemusikk laget av Ola Kvernberg. Tusj-illustrasjonen på bordet tok meg 4 timer og 19 minutter å tegne. Jeg filmet hele seansen og filmen ble også stilt ut. En tålmodighetsprøve å lage, men også en tålmodighetsprøve for publikum. Hvor lenge klarer du å vente, se og bare være?

Installasjonen, og det eneste verket som ikke var til salgs. Løfter du av røret på telefonen så får du høre nydelig ventemusikk laget av Ola Kvernberg. Tusj-illustrasjonen på bordet tok meg 4 timer og 19 minutter å tegne. Jeg filmet hele seansen og filmen ble også stilt ut. En tålmodighetsprøve å lage, men også en tålmodighetsprøve for publikum. Hvor lenge klarer du å vente, se og bare være?

"Flokkdyrmentalitet"

"Flokkdyrmentalitet"

Filmen "4 timer og 19 minutter"

Filmen "4 timer og 19 minutter"

Utenfra og inn

Utenfra og inn

Godt å ha noen å støtte seg på.

Godt å ha noen å støtte seg på.

Gallerist Cathrine draperte meg med fagre ord i sin åpningstale, derav mitt litt blyge ansikt.

Gallerist Cathrine draperte meg med fagre ord i sin åpningstale, derav mitt litt blyge ansikt.

Når søster 1 var ferdig med å åpningstale så kom søster 2 med nydelige blomster og klem &lt;3

Når søster 1 var ferdig med å åpningstale så kom søster 2 med nydelige blomster og klem <3

Jeg kjenner ca to stk fra før i Tromsø. Og både Jens og Lars (med finfin familie) kom på åpninga, det synes jeg var stas, men det var veeeeeldig moro at det kom flere folk enn de to. Spesielt gøy selvsagt at nesten alle valgte å kjøpe med seg kunst hjem. 

Folk 1

Folk 1

Folk 2

Folk 2

Folk 3

Folk 3

"Jeg hører hva du sier" SOLGT

"Jeg hører hva du sier" SOLGT

1: "Like før" SOLGT 2: "Holder ord" SOLGT 3: "Tar vare på seg selv" 4: "Vent her"

1: "Like før" SOLGT
2: "Holder ord" SOLGT
3: "Tar vare på seg selv"
4: "Vent her"

"Kø" SOLGT

"Kø" SOLGT

"Nydusjet og småsulten" SOLGT

"Nydusjet og småsulten" SOLGT

"Ta den tiden du trenger" SOLGT

"Ta den tiden du trenger" SOLGT

"Naken med pære" SOLGT

"Naken med pære" SOLGT

"Pinlig stillhet"

"Pinlig stillhet"

"Tålmodig eksplosjon"

"Tålmodig eksplosjon"

"Tid går ikke. Tid kommer." SOLGT

"Tid går ikke. Tid kommer." SOLGT

"Speilvendt multitasking" SOLGT

"Speilvendt multitasking" SOLGT

"Gjennomsiktig" SOLGT

"Gjennomsiktig" SOLGT

"Halvfull og halvtom" SOLGT

"Halvfull og halvtom" SOLGT

Som en slags prikk over i'en ble jeg invitert av NODA (Nordnorsk design- og arkitektursenter) og Grafill Tromsø til å holde et foredrag. Selv om jeg var i bakrus etter å ha drukket to øl dagen i forveien var det veldig moro å prate for fagfolkene i Tromsø.  

Et 30-talls fininger fulgte lydhøre med på mine verbale krumspring

Et 30-talls fininger fulgte lydhøre med på mine verbale krumspring

Det har vært slitsomt å lage to separatutstillinger, men så innmari lærerikt, og så mange fine folk jeg  har fått blitt kjent med. Både på Sunndalsøra og i Tromsø. Begge utstillingene står ut februar, så er du i nærheten ta gjerne turen innom. :) 

Siden du har vært så flink å lest hele veien ned hit, kan jeg fortelle at jeg, som eneste nordmann skal delta på Skandinavias største street art utstilling i Stockholm nå i mars. Det er Gallery Wallery som er kurator og som har invitert meg. Følg med her fremover, om du er gira på fortløpende info

Det skjer veldig mye moro for tiden. Takk for at du gidder å henge med i svingene <3 

Dad jokes

Dad jokes

Separatutstilling på Sunndalsøra

Separatutstilling på Sunndalsøra