Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Utsmykning for Senab Eikeland Trondheim

Utsmykning for Senab Eikeland Trondheim

Senab Eikeland tok kontakt med meg for noen måneder siden for at de ville jeg skulle "lage det råeste showrommet i Trondheim" i forbindelse mae at de skulle åpne en avdeling i barteby. Det var jo selvsagt en utfordring jeg ikke kunne si nei takk til. 

Senab Eikeland er landets største og ledende aktør innenfor møbler og interiørløsninger til kontor, skole, barnehage, helse, offshore og offentlige miljøet. Senab Eikeland åpner altså i dag, 5. oktober, på Borkeplassen i Trondheim sentrum. 

Før min besudling.

Før min besudling.

Utfordringen i dette lokalet var at veggen jeg skulle herje på var ikke bare megalang, men også hadde fem kontorkuber med glassdører på seg. Jeg måtte altså prøve å inkludere disse dørene i veggen på en eller annen måte. I tillegg måtte jeg lage noe på dørene slik at ikke de ansatte og kundene gikk rett på døra. Det var en heftig nøtt, men jeg er som et ekort å regne. Så jeg satt meg ned med iPaden og Applepencilen min og tegnet ut tanker og skisser. 

Jeg er jo glad i å gjøre stedspesifikk kunst. Jeg liker det godt, det å måtte forholde meg til de rammene stedet gir. Det er ekstra stas de gangene jeg klarer å bruke rommet/veggen/whatever på en uventet måte. Som jeg foreksempel gjorde i gratisbutikken Te&Tøy i Ila for et år (eller noe) siden.

Hos Senab Eikeland hadde jeg lyst til å både skjule og gjøre dørene til hovedpersonene. Så etter mye om og men landet jeg på en idé jeg likte godt. Jeg ville lage like mange figurer som det var dører. Jeg ønsket at de skulle holde i dørene/kontorkubene på en innbydende måte, slik at kunder og ansatte skulle ønske seg velkommen. I tillegg tenkte jeg at når dørene til kontorkubene var åpne så skulle det være som om veggen inviterte folk inn og lukket opp sin hjertedør. Var dørene lukket, var det ikke noe hjerterom der. 

Idéskissen jeg presenterte.

Idéskissen jeg presenterte.

Hjertene til figurene skulle klistres på glassdørene og være interaktive ut i fra om kontorkubene/møterom/lager var opptatt eller ikke. Senab Eikeland elsket idéen og det var bare å sette i gang. 

Jeg tok ca ingen bilder av prosessen (jeg finner i allefall ingen i lagringshjernen til mobilen min) så derfor har jeg hyra inn helproffe fotografer til å dokumentere resultatet. Så her er veggen gjennom Gerhardsen & Karlsen sin linse:

Innerst i lokalet finner du gjengen min.

Innerst i lokalet finner du gjengen min.

Dør lukket, hjerte sprukket.

Dør lukket, hjerte sprukket.

Åpen hjertedør <3

Åpen hjertedør <3

Rene linjer og stripemenn.

Rene linjer og stripemenn.

Veggen bak figurene er bygget opp av ord som definerer både Senab Eikeland og arbeidshverdagen de draperer seg med. 

Veldig kult å se mitt organiske kaos i de stramme rene omgivelsene.

Veldig kult å se mitt organiske kaos i de stramme rene omgivelsene.

&lt;3

<3

Detalj

Detalj

Mer detaljer.

Mer detaljer.

Jeg har også krydret noen vegger andre steder i lokalet.&nbsp;

Jeg har også krydret noen vegger andre steder i lokalet. 

Panoramaview

Panoramaview

Jeg runder av med et crazy perspektivkokko bilde av hele veggen. Om du vil se veggen med egne øyne, ta turen innom Senab Eikeland på Borkeplassen i Trondheim. Og, som alltid, fortell meg hva du synes. :) 

Et møte med veggen

Et møte med veggen

Kunsten å kommunisere

Kunsten å kommunisere