Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Jeg har laget en liten smykkekolleksjon

Jeg har laget en liten smykkekolleksjon

Jeg lager mye. Hele tiden. Søler, maler, tegner og herjer. På lerret og vegger og hva som helst. Noen ganger skriver jeg bøker også. Mye av det jeg gjør er sølete, med overlegg. Jeg liker å søle.

Jeg har en ting for firkanter. For meg er firkant mye mer enn en firkant. Den rommer så uendelig mye i all sin enkelhet. 🔲 

De mest observante av dere har kanskje sett firkanter i maleriene, illustrasjonene og/eller bøkene mine. I tillegg til å putte firkanter inn i alt jeg gjør har jeg i årevis besøkt gullsmeder, motebutikker og gallerier i inn og utland på jakt etter smykker, ringer og/eller øredobber som så ut slik jeg hadde sett for meg at de skulle se ut. Nemlig som en firkant. 

I fjor høst ga jeg opp jakten. Orket ikke lete mer. Jeg hadde akkurat lansert boka Hva som helst og tok opp en "Hva som helst"-blyant for å finne ut om det var plass til en smykkekolleksjon i blyanten. Jeg prøvde å designe en liten kolleksjon med rene linjer og flater. Jeg ville balansere luft og fasthet. Elegant, stilig men stødig og tydelig. Altså midt oppe i alt malingsølet mitt i atelieret mitt satt jeg og lagde det reneste jeg noen gang har laget. Firkanten og da spesielt kvadratet har en spesiell plass i hjertet mitt, og det var veldig tilfredstillende å endelig kunne materialisere tankene mine. 

Jeg tok med tankene og skissene mine til Gullsmed Karlgård i Trondheim og diskuterte materiell, tykkelse, farge, luft, lengde, matthet og alskens. De satte sine beste folk på saken, og like før vi rundet av 2017 var smykket, ringen og øredobbene ferdige. 

"Firkant"

"Firkant"

Jeg elsker de! Er så fornøyd med resultatet. Det var så innmari gøy å jobbe i en så ukjent verden. Det gav mersmak. Jeg digget å lage ting i samarbeid med håndverkerne i gullsmeden. Jeg vurderer helt klart å lage mer. Kanskje ikke firkanten, men ja, helt klart ja takk til mer leking med gullsmedene. 

Heldigvis har jeg flinke fotografer vegg i vegg med atelieret mitt, så jeg fikk knipset noen fine bilder av resultatet. 

 

Utstillingsåpning på Galleri Kollekt i Oslo

Utstillingsåpning på Galleri Kollekt i Oslo

Om å bevege seg utenfor komfortsonen

Om å bevege seg utenfor komfortsonen