Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

I´m not a businessman i'm a business, man

I´m not a businessman i'm a business, man

Jeg hadde som mange vet min siste arbeidsdag på Tibe T Reklamebyrå for kort tid siden. Der hadde jeg jobbet som Art Director i hele seks år. En fin jobb jeg var glad i. Men, det har jeg skrevet om tidligere, så nå skal det handle om de siste to månedene. Når jeg tenkter meg om, så må jeg faktisk bare prøve å oppsummere uke for uke. Det blir sikkert en helsikes lang post, men det er verdt det (for min del i allefall). Heng med om du gidder.. ;) 

Uke 43 (25. – 30. oktober)
Min siste arbeidsdag i herlige Tibe T Reklamebyrå var den 24. oktober. Det var en dag i et slags vakuum. En trist, vemodig, god, rar og fin dag. Jeg fikk avskjedsgaver (spraybokser, stillongs og tegneserier... de kjenner meg godt.) I tillegg ble det nydelig lusj og klem og kos og tårer og latter. Fin avrunding på Seks år i Tibe T (som filmen burde ha hett om det var en film). Nyheten om at jeg sa opp drømmejobben ble også den mest leste saken på bloggen min i år

Uansett, jeg hoppet rett ut i Jobben Min AS og startet ballet med å male en tre etasjer stor mural (veggmaleri) hjemme hos noen fininger på Tiller i Trondheim. 

Tung trapp

Tung trapp

I samme åndedraget lagde jeg en jordbærplukkende kompis på fasaden til et hus med tilhørende garasje. Les mer og se bilder fra begge prosessene her.

Jordbærplukking

Jordbærplukking

Begge de to jobbene var sjukt moro å starte med som selvstendig business. Helt fritt. Null føringer. Bare love, maling og kaos. Digg!

Videre den uka, lagde jeg en kunstinstallasjon for Barnas Verdensdager på Kulturhuset Isak. Der skulle barn og unge bli opplært i streetdance av pensjonister (!), så Trondheim Kommune lurte på om jeg ikke kunne lage et uttrykk som gjenspeilte akkurat det. Ung vs gammel and all that jazz. Det kunne jeg selvsagt. Resultatet ble at jeg ringte finingene på Fretex og fikk boltre meg fritt på sorteringslageret og plukke nasjonalromantiske reproduksjoner jeg kunne remixe. Resultatet: 

I tillegg hadde jeg denne artikkelen på trykk i Adresseavisen (der jeg skriver fast én artikkel i mnd) den uka her. Jeg signerte Jobben Min AS sin hittil største kontrakt (WOHO!!!) og jeg ble intervjuet av Trondheim24.no. En helt sjukt gøyal førsteuke i min nye jobbtilværelse. Lista ble lagt høyt. Det er flaks jeg har god spenst. 

Uke 44 (31. okt - 06. nov)
Uka startet med å befare et bygg jeg skulle utsmykke i all hemmelighet (har ikke blogget om det enda, så dere får bare fortsette å vente på bilder derfra, men jeg ble veldig fornøyd med resultatet). Etter utsmykningsbefaringen brukte jeg en hel dag ho PS-Serigrafi for å silketrykke nye trykk. Les mer om den herlige dagen her, og kjøp trykkene her (om du er gira på det).

Jeg fløy også ned til Oslo for å være med på God Morgen Norge å prate om boka mi "Pappaperm". På vei til Oslo stoppet jeg innom Helsekonferansen 2016 for å livetegne litt. Helt herlig hektisk. Og da jeg satt meg ned for å puste litt i mellom helsedirektorat og morgen-tv så ringte de jaggu fra statsministerens kontor for å få meg til å tegne noe for dem. Det ble ikke noe av, men det kokte greit under lua i noen timer der for å få kabalen til å gå opp. 

Tilbake i Trondheim etter TV2-seansen malte jeg en evigvarende high five hjemme hos et fint par på Nardo i Trondheim:

Made this piece in someones home today. It's called "High five forever".

A photo posted by Ståle Gerhardsen (@kreativoli) on

Den milepæleste milepælen var selvsagt at jeg lanserte boka mi "Pappaperm" den 4. november med en separatutstilling på Galleri SG. Det var stas som bare pokker. Startet dagen hos NRK Trøndelag der jeg oppdaget at D2 hadde en halvside om boka mi (jeg visste det skulle komme en artikkel altså, men i alt kaoset hadde jeg glemt det litt). NRK P1 programmet "Mellom himmel og jord" ble med ned og dokumenterte at jeg og Anniken på Galleri SG monterte utstillinga og vi ordna og styra noe voldsomt. Fineste dagen på lenge. 

Jeg rundet av uken med å lære en haug 8 år gamle jenter å leke med sprayboks. DET var gøy det.

Today I taught 18 eight year old girls how fun it is to paint with spraypait. pt. 2

A photo posted by Ståle Gerhardsen (@kreativoli) on

Uke 45 (07. nov - 13. nov)
Jeg startet ballet med å holde foredrag om boka mi. 

Deretter malte jeg den foreløpig hemmelige plassen og besøkte noen jeg muligens skal male hos i Mai neste år. Var også på trivselsbasert treff med alle som er gjesteskribenter for Adressa og hadde en ut av kroppen opplevelse da jeg fikk samtalet med en av mine store helter Håkon Bleken. Resten av uka gikk med på å lage den utsmykningen som jeg ikke har blogget om enda, og male i atelieret. Jeg hadde også to boksigneringer på to ulike Norlisjapper. En god uke.

Uke 46 (14.-20. nov)
Sjuuuukt mye utsending av bøker. Var innom postkontoret to ganger per dag. Helt kokko. Jeg var i spennende møter om mulige gøybaserte oppdrag i 2017. Jeg tok også en tur til Toten og signerte bøker og hadde et mini bokbad på bokhandelen på Lena. Sjukt kos. Jeg fikk møte mange gamle kjente og det var moro å se igjen huset jeg bodde i på tidlig nittitall. Det ble også en plutselig spontantur til Oslo for å bli med en kunde i et møte, og Retro lanserte klærne jeg har designet med Holzweiler. Midt oppi og innimellom alt dette illustrerte jeg masse finfine saker for MobilePay, Nordea og Danske Bank. De trengte no snacks til sin stand på P3gull. Så jeg jobbet på flyplasser, flytog, hotellrom, vanligtog, taxi, bakrom, heiser, sofa, seng og alskens for å rekke alt. Det gikk akkurat. Men, det var i overkant hektisk. Dessuten sniksignerte jeg litt bøker på Ark Oslo S. 

Uke 47 (21. - 27. november)
Mye maling i atelieret, og planlegging av de to separatutstillingene jeg skal ha i februar. Den ene skal jeg male et bilde samtidig som folk spiller jazz, den andre lager jeg en installasjon som folk kan kjøpe deler av. Og mye mer. Jeg var også i Oslo en svingom og livetegnet i 6 timer på Balansekunstkonferansen. Det var moro. Helt inn til beinet. Bøker ble selvsagt sendt ut i en rasende fart denne uka også, og jeg holdt et foredrag i (på?) Steinkjer. Det er så digg å reise til steder med tog. Reiste til og fra Steinkjer og med tog og rakk både å sove og å jobbe. Herlig. 

 

Uke 48 (28. nov - 4. des)
Denne uka gikk med til å male en massiv vegg på Mercursenteret midt i Trondheimsentrum. Det var så gøy å dra den "vanlige" veggstreken min litt lenger. Jeg var også på befaring til et prosjekt jeg skal male i januar. Det gleder jeg meg til. Kan fort bli fett. Må huske å skisse litt på det i jula. Jeg hadde en signertartikkel på trykk. En av mine sinteste, mørkeste tekster. Men noen ganger må det til. 

Uke 49 (5. des-11. des)
Jeg var syk. Ungene var syke. Kona var syk. Så denne uka ble det "tid" til å lage budsjett for 2017. Det var en spennende øvelse. Jeg gleder meg til å se om jeg treffer eller bommer på min excel-sjonglering. Jeg ble også intervjuet av Marianne Danielsen på hennes podcast "Fine folk". Hør den her (med sjukdomsstemme and all.) Passende nok hadde jeg en bonusartikkel i Adressavisen om fenometet Manflu denne uka. Jeg signerte også bøker på to Coop Obs og lagde enda flere illustrasjoner for MobilePay. Malte masse og ble også ferdig et av mine beste bilder (som ble solgt med en eneste gang).. Jeg livetegnet fra en prekestol (!) under frivillighetsdagen. Jeg lagde meg en splitter ny nettbutikk. Pappaperm ble dagens luke i julekalenderen til Øyvind Holen. I tillegg ble skissene mine til kunstprosjektet jeg har på Lade skole godkjent. En finfin uke! Uke 50 (12.-18. des)
Hadde ristet av meg sykdom og fikk besøk av NRK P1 i atelieret mitt. De tok opp noe til et program som kommer på nyåret (om kabalen legges rett). Jeg malte mye. Begynner å merke at det er litt heftig å skal fylle to gallerier med egne verker samtidig, men pokker heller så innmari fett det blir. Signerte en dunge bøker på Ark på Sirkus shopping. Jeg var med Oskar Lure på scenen for å lure litt under Trondheim Julemarked. Og jeg illustrerte noe nytt snacks for MobilePay og jeg begynte noe som kan bli en moro måte å oppdatere Facebooksiden til Jobben Min:

Uke 51
Nå er vi visstnok i uke 51. Jeg sender ut bøker i en jevn strøm enda, er på en goooood malegroove og har fått kjempemange spennende forespørsler som tyder på at 2017 kan starte gøyalt. :) Jeg har også en ekstremt bitteliten og spontan innsamlingsaksjon til Aleppo gående.

Gleder meg til å fortsette å forme hverdagen min, lage kunst, tegne, produsere og fikse hva som ligger mitt hjertet nærmest. Håper du vil følge med på reisen. Lover å inkludere deg og dine i leken så mye som jeg kan. 

Kontoret mitt.

Kontoret mitt.

Nå skal jeg male mer, sende ut noen bøker og skrive en artikkel for Adressa. <3

God Jul. Du er kul. (rimet var bevisst) 

PS: sorry om jeg har glemt å skrive om noe jeg og du har gjort sammen de siste to månedene. Det har som du sikkert skjønner vært litt hæla i taket, så noe kan ha gått under radaren. Si i fra, så lemper jeg deg og ditt inn i rett uke :) 

PPS: fotokred til Gerhardsen & Karlsen for nissebildet øverst i saken. 

PPPS: meld deg gjerne på mitt kjære nyhetsbrev. Er så kos å sende brevduen rett hjem til folk lissm <3

Facebookstunt fikk inn 20 000,- til Aleppo

Facebookstunt fikk inn 20 000,- til Aleppo

Manflu United

Manflu United