Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

ENDELIG kan jeg si Ha en fin dag!

ENDELIG kan jeg si Ha en fin dag!

Nå kan du finne Blafre og undertegnede sine #Matpakketegninger, matbokser, drikkeflasker i butikker over hele landet! (eller på nettbutikken til Blafre)

Men først historien om hvordan det hele ble til:

Høsten (eller var det sensommeren?) 2018 møte jeg Blafregründerne Ingrid og Remi på en konferanse i Mo i Rana. Vi var der for å holde hvert vårt foredrag. I pausen og etter foredragene ble vi sittende å prate. Heldigvis. For vi fant ut at vi hadde fryktelig mye til felles. Dette måtte vi jo gjøre noe med. Jeg viste dem kjapt mitt skrinlagte prosjekt “Ha en fin dag” og de tente noe veldig på det. Det prosjektet var jo helt klart noe vi burde få til sammen. Så etter å ha dansa disco i mailboksene til hverandre i noen måneder, møttes vi på Blafre HQ for å signere kontrakt og lande produkter.

Andrea (Produktdesigner, Blafre), Ståle (Rarfjott) & Remi (Blafregründer)

Andrea (Produktdesigner, Blafre), Ståle (Rarfjott) & Remi (Blafregründer)

Da alt det administrative var over kunne jeg sette meg ned og foredle “Ha en fin dag”-konseptet. Jeg jobbet intenst med det i månedsvis. I all hemmelighet, midt oppi alle andre prosjektet. Haha.

Konseptlogo under utvikling + en at matpakketegningtekstene.

Konseptlogo under utvikling + en at matpakketegningtekstene.

Testprint av mulig matpakkepapir.

Testprint av mulig matpakkepapir.

Jeg har foreløpig tegnet mellom tjue og tredve ulike matpakketegninger til “Ha en fin dag” serien. Foreløpig har kun 8 av de blitt produsert. Dette av trykktekniske årsaker.

Jeg har jo tegnet "#matpakketegninger til barna mine siden 2013, så jeg gikk igjennom hundrevis av tegninger for å se om det var gull der jeg kunne foredle inn i prosjektet her. Og det var det. Noen illustrasjoner tegnet jeg på nytt, andre tok jeg kun idéen og idéløste om igjen.

iPad + Procreate = <3

iPad + Procreate = <3

Jeg tegnet, printet, hang opp, tegnet, printet, hang opp. Jeg prettet, justerte, tegnet og hang opp. Lenge. Måtte det, for å konstant ha det i øyesyn. For å se forbedringer og løfte det. Dette skulle jo ut til folk, og måtte sprudle over av good vibes.

Masse jobbing. (De av dere som henger med i svingene klarer sikkert å se silketrykkmotiver og malerier til “Våken” utstillingen min fra i sommer. Jobbet med alt samtidig.)

Masse jobbing. (De av dere som henger med i svingene klarer sikkert å se silketrykkmotiver og malerier til “Våken” utstillingen min fra i sommer. Jobbet med alt samtidig.)

Prøvetrykk av logo på metallflate. Jeg hadde lyst til å la matboksenes grunntekstur skinne igjennom. Det funka som bare det. Illustrasjonene mine popper nydelig på bakgrunnen.

Prøvetrykk av logo på metallflate. Jeg hadde lyst til å la matboksenes grunntekstur skinne igjennom. Det funka som bare det. Illustrasjonene mine popper nydelig på bakgrunnen.

På alle Blafres produkter står det “Designed with joy in Norway - by Ingrid Erøy Fagervik. www.blafre.com Jeg måtte jo herje litt med det, når jeg ført var ute å svingte med blyanten. Så jeg lagde en fil (som vist nedenfor) og sendte det spent til Blafregjengen. Jeg var jo litt småfrekk, men Blafre lo godt i skjegget og da ble det sånn. Det liker jeg. Litt pøbelstreker oppi det hele.

Ingrid er kul!

Ingrid er kul!

Etter måneder med hardt og megamoro arbeid var det endelig lanseringstid. Serien ble lansert på Oslo Design Fair i slutten av august. Jeg hadde ikke mulighet til å delta på messen men etter bare en dag fikk jeg tilbakemeldinger fra Blafre om at forhandlere fra hele landet hadde kicket noe veldig på serien og at "#matpakketegningene alt var utsolgt. Det varmet hjertet mitt sånn at jeg ikke helt hvilket bein jeg skal stå på.

Messestanden

Messestanden

I serien er det tre ulike matbokser, en drikkeflaske og, selvsagt, mellomleggspapir med illustrasjoner på. Se alle produktene her.

Det er så utrolig givende å se produktene ferdig og i bruk. Jeg får rørte tårer i øyekroken. Rett og slett.

Det er så utrolig givende å se produktene ferdig og i bruk. Jeg får rørte tårer i øyekroken. Rett og slett.

Hihiihiihiiiii

Hihiihiihiiiii

&lt;3

<3

Jeg håper så mange som mulig kjøper produktene. Ikke for at jeg skal bli multimilionær (for det er umulig da produktene er så dyre å lage at noen av de ikke går i pluss en gang..), men fordi jeg mener og tror at lunsjen til barn der ute vil bli gøyere av det. En ujålete matpakke pakket inn i kreativitet, glede og undring. Kongstanken min med “Ha en fin dag” er å lage produkter som gjør det de sier. Produktene skal lage fine dager. Både til de som eier dem og til de rundt. Om morgenen når matpakker lages og når de skal spises. Jeg håper at barna får noe felles å le av og undres over. Så det skaper samhold i hverdagen. Så de, istedet for å le av hverandre eller noe læreren har gjort, kan le av en rutsjebanan eller en vektløftende hjerne.

Jeg ønsker å skape en kulere verden, og mener dette er en måte å gjøre det på.

Ha en fin dag

❤️ Ståle

UN Biennale i Berlin

UN Biennale i Berlin

Publikumsrekord på Stiklestad

Publikumsrekord på Stiklestad