Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Å få en suite oppkalt etter seg

Å få en suite oppkalt etter seg

For cirka hundre år siden tenkte jeg at jeg hadde innmari lyst til å lage et hotellrom en gang. Tanken framsto som så utopisk for den unge og naive Gerhardsen, at jeg egentlig ikke har gjort noe mer med den enn å skrive den ned på en gul lapp. Gullappen har råtnet bort, da det jo er så lenge siden at jeg hadde dette ønsket at den har gått igjennom nedbrytningsprosessen og blitt til jord.

Når jeg da, en etterjulsvinterdag, får en forespørsel fra Clarion Hotel Trondheim om jeg, i tillegg til å lage en oppløftende personalinngang, vil ha en suite å herje på, blir jeg lettere perpleks. Haha! Hva gir dere meg? En utopisk drøm ble brått virkelighet. Gjøre som jeg vil og få suiten oppkalt etter meg. Dessuten overgikk virkeligheten for en gangs skyld fantasien. Hotellet ønsket å gi suiten navnet mitt.

Det synes jeg var utrolig moro og ærefullt. Jeg takket selvsagt og veldig ydmykt ja. Så, i de siste ukene har jeg herjet fram idéer og alskens snadder til rommet. Det er så og si ferdig, mangler bare et par ørsmå detaljer som landes snarlig.

Jeg har dog ikke tålmodighet nok til å vente med å vise dere rommet.

Min Suite Dream ble til en “Sweet Dreams” suite. Med freidig mot dro jeg på befaring av hotellrommet. Mine umiddelbare tanker da jeg så sengegavelen på rommet var at den så ut som en sjokoladeplate. Det skal sies at jeg var veldig godterisjuk akkurat da jeg var på befaring, så det kan ha farget min idéprosess. Uansett den umiddelbarheten av en kongstanke bygget jeg hele rommet rundt.

Sjokoladeplatefeeling™

Sjokoladeplatefeeling™

Klargjøring til at Søle Gerhardsen skal komme på besøk.

Klargjøring til at Søle Gerhardsen skal komme på besøk.

Maskeringsbonanzaselfie

Maskeringsbonanzaselfie

Veggen klar for litt herjing.

Veggen klar for litt herjing.

Idéen min var å få en av mine figurer til å spise senga. Et slags hyggelig søskenbarn av denne veggen (ikke det at den er så uhyggelig, men marerittspising er ikke like digg som spising av søte drømmer).

Jeg ville sage av en bit av sengegavelen, og la en figur nyte den. Sweet dreams are made of this, so to speak. Sengen hadde jeg jo definert som en sjokoladeplate, så da var det bare å få hjelp til å sage sengen slik at gavelen fikk seg et tyggemerke. Tekniskgjengen på hotellet var så handy at det var null stress å få til. #flaks

Idéskissen til rommet. Sjokolade = luxus (som jo også en suite er)

Idéskissen til rommet. Sjokolade = luxus (som jo også en suite er)

I tillegg til å male en vegg og sage seng, hadde jeg lyst til å få inn en skulptur på rommet. Jeg hadde allerede en skulptur in the making som jeg skal lansere til Olsokutstillinga miStiklestad Nasjonale Kultursenter til sommeren. Skulpturen heter “Søvngjenger” og siden passet så godt til tematikken på hotellrommet måtte jeg framskynde prosessen litt slik at den kunne flytte inn i suiten. Skulpturen blir foreløpig kun å finne i denne suiten fram til utstillinga i sommer.

Idéskissen til “Søvngjenger”

Idéskissen til “Søvngjenger”

Skulpturen, tørker i vårsola i atelieret.

Skulpturen, tørker i vårsola i atelieret.

Skulpturen er 30 cm høy og ved hjelp av min venn Espen og min venn Mads fikk jeg laget en skulptur til rommet også (ikke alle samarbeidspartnere som klarer å hive seg rundt på en så stilig måte som de to altså. “Søvngjenger” er, som de andre skulpturene mine, en SLS-print som er malt og lakkert.

Teknisk vidunder (Bjørn) dokumenterer sjokoladeplatetygg in progress.

Teknisk vidunder (Bjørn) dokumenterer sjokoladeplatetygg in progress.

Sjokoladebiten ferdigsaget. [insert tyggelyd her]

Sjokoladebiten ferdigsaget. [insert tyggelyd her]

Følte meg som en rockestjerne som trashet hotellrom. Klisje/gøy.

Følte meg som en rockestjerne som trashet hotellrom. Klisje/gøy.

Fargespekter: sjokolade

Fargespekter: sjokolade

Sjokoladesaus

Sjokoladesaus

Sjokkopålegg

Sjokkopålegg

SjokoladeFONTant

SjokoladeFONTant

Jeg følte at vegg og skulptur ikke var nok. Jeg måtte utnytte vindusflaten også. Jeg har dessuten lenge ønsket å kunne leke med lys og skygge, og siden solen går forbi suitevinduet på en absolutly awesome måte i tolvdraget tenkte jeg kanskje solen kunne hjelpe meg med å få fram budskapet mitt.

Typografitest på vinduet i atelieret.

Typografitest på vinduet i atelieret.

Folien skar jeg ut for hånd for å få samme feeling og “strek” som veggen.

Folien skar jeg ut for hånd for å få samme feeling og “strek” som veggen.

Jeg var utrolig happy for at idéen funka. Takk til sola som var tilstede under monteringen <3

Jeg var utrolig happy for at idéen funka. Takk til sola som var tilstede under monteringen <3

Da “alt” (mangler noen småoverraskelser) var ferdig tok jeg med Gerhardsen & Karlsen for å ta noen ordentlige fotos av suiten. I tillegg gikk jeg all in for å kjenne på the suite life. Room service og morgenkåpe.

Synes det er så kult at vi fikk en bit av sengesjokoladen i hånda på kompisen som står og spiser.

Synes det er så kult at vi fikk en bit av sengesjokoladen i hånda på kompisen som står og spiser.

Sweet dreams / Suite dreams

Sweet dreams / Suite dreams

👑

👑

Raust bitt.

Raust bitt.

Det er viktig med god tannhygiene om man skal spise søtsaker.

Det er viktig med god tannhygiene om man skal spise søtsaker.

Luxus Leverpostei

Luxus Leverpostei

Honningglasserte sveler og klassisk Donald. #Livet

Honningglasserte sveler og klassisk Donald. #Livet

Bildeteksten står i speilet.

Bildeteksten står i speilet.

Litt flaut, mest moro.

Litt flaut, mest moro.

Trøtt skulptur og reflektert sjokoladenyter.

Trøtt skulptur og reflektert sjokoladenyter.

Komposisjon

Komposisjon

Relativt trygt å gå i søvne med ei pute i front.

Relativt trygt å gå i søvne med ei pute i front.

Synes linjene fotografen fanget her var så herlige.

Synes linjene fotografen fanget her var så herlige.

Folie med top secret budskap som kun vises på gulvet i finvær.

Folie med top secret budskap som kun vises på gulvet i finvær.

Venter på at sola skal lyse på folien slik at skyggen avslører budskapet.

Venter på at sola skal lyse på folien slik at skyggen avslører budskapet.

Endelig. Sola gjør sin inntreden og beskjeden fra folien kommer til syne.

Endelig. Sola gjør sin inntreden og beskjeden fra folien kommer til syne.

Prøver å etterligne veggen, men har ikke samme appetitt.

Prøver å etterligne veggen, men har ikke samme appetitt.

Sliten gladlaks småblogger litt fra senga.

Sliten gladlaks småblogger litt fra senga.

Jeg er megahappy med rommet og unner alle å bo der. Derfor tenkte jeg å gi bort et weekendopphold for to på hotellet. Så har du og din kjære/venn/uvenn/søster/bror/tremening lyst til å bo på suiten min en helg må du gjøre to ting.

1: Melde deg på nyhetsbrevet mitt nedenfor her. (Nyhetsbrevet har rykte på seg for å være relativt hyggelig og gøy å få altså)

2: Skriv i kommentarfeltet på facebooksiden min hva du tror den lille bonusoverraskelsen som enda ikke har kommet på rommet er. Vinner trekkes når overraskelsen er på plass. (nb: Facebook har ingenting med min lille konkurranse å gjøre, så de har ikke noe juridisk ansvar eller noe slikt.)

Knagger som du får lyst til å spise opp.

Knagger som du får lyst til å spise opp.

Ikke prøv å spis de.. Da må du kjøpe deg gebiss.

Ikke prøv å spis de.. Da må du kjøpe deg gebiss.

Vil du titte ut må du gi en kos.

Vil du titte ut må du gi en kos.

“I spy with my little eye” i taket på toalettet.

“I spy with my little eye” i taket på toalettet.

Fortell meg gjerne hva du synes om det hele også. <3

Ståle

1600 kvm kjærlighet

1600 kvm kjærlighet

I fengsel på Levanger

I fengsel på Levanger