Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Sånn tenker jeg når jeg har sendt boka mi til trykk

Sånn tenker jeg når jeg har sendt boka mi til trykk

Her sitter jeg. Nervøs fra hæl til fingertupp. Trøstespiser instant havregrøt og tyller i meg pulverkaffe av værste sort. Ute suser verden forbi. Jeg enser den ikke. Sitter og dobbelsjekker, trippelsjekker og frippelsjekker alt. Heter det egentlig frippelsjekker? Jeg har akkurat sendt boka mi til trykk. Det er derfor ikke noe poeng å hverken dobbel-, trippel- eller frippelsjekke. Boka er ute av min kontroll. Nå er det opp til trykkere, bokbindere og uttansingsmaskiner. Sa jeg at jeg er nervøs? 

Barneboka. Den jeg kickstartet tidligere i år. Nå har jeg laget den helt ferdig. Jeg er superfornøyd. Stolt som bare det og ivrig etter å vise den fram. Jeg har laget en barnebok jeg vil lese selv. En bok det er gøy å lese med barna sine. Jeg fikk inn litt over 40 000,- fra ca 100 fine spleiselagmennesker på Kickstarter. Så, jeg tenkte det var logisk at også jeg spyttet i tilsvarende sum. Derfor har jeg landet på å øke sideantallet til 112 sider, trykke opp 1500 bøker og stanse ut saker og ting på coveret. Det ble altså en dyrere trykksak enn planlagt. Men når jeg først lager bok, så lager jeg bok.

Målet mitt med boka er at den skal være en fest fra start til slutt, men den skal også starte samtaler mellom barna og de voksne som leser. Så jeg har jobbet mye med språket, slik at både store og små kan få kost seg med nye ord og vendinger. Jeg har lagt inn eastereggs til både store og små og sniker inn kreativmetodelæring uten at du merker det. 

Som sagt, jeg er veldig veldig stolt over resultatet, og jeg må innrømme at måten boken slutter på og måten den skal lanseres på er så kul at jeg nesten sprekker av iver for å inkludere dere i det. Men jeg må drøye litt til. 

Nå er "Hva er det eeeegentlig plass til inni en blyant? Hva som helst?", som boka heter, i trykkerihender og jeg må ta av meg forfatter/illustratørhatten og begynne å selge inn boka til bokhandlere rundt om i det ganske land. På med forlagshatten. 

Jeg har, som mange av dere vet laget litt tilleggssnacks til boka. Boka handler jo om en kreativ reise og blyantinnhold, så jeg synes det er logisk å lage en tilhørende skissebok, en blyant med "Hva som helst" presset inn i treverket og et viskelær med påskriften "utenom dette". Disse tre tingene sammen boka utgjør helheten. 

Boka kommer til å koste 299,- i butikk
Skissebokpakke med blyant og viskelær kommer til å koste 99,-

Akkurat nå (i en begrenset periode) kan du forhåndskjøpe bok + skissebokpakke til kun 299,- i nettbutikken min. En liten highfive fra meg til deg. 

Jeg er superspent på hvordan folk der ute tar imot boka. Men akkurat nå gleder jeg meg til 21. oktober. Da lanseres boka med både brask og bram. Skal fortelle mer om det siden. Lover. Sett av datoen. Blir gøy!

Jeg kommer gjerne og signerer boka, eller leser fra den eller ja. Allerede neste uke skal jeg bli med Trondheim Fylkeskommune sin bokbuss til en skole på Lundamo for å prate om boka. Det blir megaspennende å snakke offentlig om boka for første gang.  

Thea (hovedfiguren i boka) er også spent på hva du synes om boka. 

Thea (hovedfiguren i boka) er også spent på hva du synes om boka. 

Klem, Ståle
 

Kunsten å kommunisere

Kunsten å kommunisere

Elle melle deg fortelle

Elle melle deg fortelle