Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Flammer

Flammer

I går, 25. juli, hadde jeg vernissage på Røros. Nærmere bestemt på galleriet Kunst og Kaos. De av dere som følger med i timen, har jo fått med dere at jeg har malt en vegg på Røros for kort tid siden. Det var det samme galleriet som fikk i stand det prosjektet. Fineste gjengen! Jeg har gledet meg lenge til å stille ut verker inne i galleriet også. (ikke "baaare" ute på en svær vegg lissm (sies med litt sånn ironisk røst))

I går var det altså min tur. Og for en tur! Galleriet ble fylt til randen med folk, dikt, god mat og stemning og jaggu satte de ikke omsetningsrekord på kunst også. En superduper kveld på alle måter. 
 

Plakaten.

Plakaten.

Jeg innrømmer lett at jeg var spent på om det skulle komme noen på utstillingen. Altså noen andre enn de jeg selv er i familie med som hadde kjørt langt for å støtte opp en stakkar (hjerte).  Jeg visste at ca 300 folk var på et Elden-arrangement samt at det jo er midt i fellesferien og i fellesferien bruker folk å ha ferie. Andre plasser enn hjemme. Men trur du ikke det dukket opp en 70-80 stykker da? Helt kokko. Og ikke bare dukket de opp, de smilte, koste seg, spiste, gråt, lo og handlet. Ulike lokalpressemennesker var det også å se blant publikum. Samt noen kjente og kjære jeg ikke hadde sett på fem år eller noe. Innmari stas. En kveld jeg kommer til å leve lenge på. Leeeenge. 

Min venninne (og superflinkis-skuespiller) Evy Kaaseth Røsten åpnet utstillingen med en nydelig tale som ble avrundet med en framføring av André Bjerkes dikt "Syndefall". Et magisk startskudd på en herlig kveld. Ellen og Sigrid (galleristene) holdt også en fin tale og hadde trikset fram no smooth mat fra Røros Delikatesser. Maten var laget i tråd med Flamme-temaet. Lokalmat med en sterk liten brodd. Digg!

Pressemenneskene lagde to fine saker om åpningen. Arbeidets rett sin sak kan du lese her, og Rørosnytt sin superfine sak finner du her

Men, nå er det nok prat. Nå er det på tide med litt bilder! (som jeg har maaaaassevis av takket være min dyktige fotosøster. Sjekk ut hennes firma Gerhardsen & Karlsen.)

Flamme-silketrykkene med kulltegninger på veggen.

Flamme-silketrykkene med kulltegninger på veggen.

Jeg valgte å ramme inn hele utstillingen med å tegne med kull direkte på veggen. Titlene på verkene og små illustrasjoner og skriverier var å finne i hele lokalet. Det var et konseptuelt punktum til det hele. 

Titler på tre bilder som sammen blir en liten statement.

Titler på tre bilder som sammen blir en liten statement.

"Brenn det" og "Varme hender"

"Brenn det" og "Varme hender"

De to verkene over her var de som møtte publikum i det de tråkket over dørstokken inn til galleriet. "Brenn det" er en installasjon der publikum kan delta. Jeg inviterer besøkende til å rive av en bit av plakaten som henger bak grillen, skrive ned (med kull) noe de vil glemme, knøvle lappen og legge den i grillen. På siste utstillingsdag så brennes alle vonde minner og/eller hemmeligheter. Vips. Quick fix.

"Varme hender" er det fysisk største verket i utstillingen og er allerede solgt. (hurra)

Sigrid og Ellen. Umulig å ikke bli glad i de galleristene der. 

Sigrid og Ellen. Umulig å ikke bli glad i de galleristene der. 

Evy midt i "Syndefallet". 

Evy midt i "Syndefallet". 

Bare en bit, og Eva var ild. “Adam, kom hit!” og Adam kom til, og Adam gjør som hans Eva vil.

Bare en bit,
og Eva var ild.
“Adam, kom hit!”
og Adam kom til,
og Adam gjør som hans Eva vil.

Jeg ble liksom bare stående så se på at det strømmet på folk. Herlig!

Jeg ble liksom bare stående så se på at det strømmet på folk. Herlig!

Mmmmmmmmaaaaat <3

Mmmmmmmmaaaaat <3

Min bror. Min Mor. Min datter. Meg. En dame.&nbsp;

Min bror. Min Mor. Min datter. Meg. En dame. 

folk &lt;3

folk <3

"Veien II" og "Veien III" ble vist offentlig første gang på Kunst og Kaos.

"Veien II" og "Veien III" ble vist offentlig første gang på Kunst og Kaos.

Her kan du lese mer om silketrykkene over her og hva de har med Åge Aleksandersen å gjøre. OOOooooooog her kan du kjøpe de... ;) 

"Lengsel". Solgt.

"Lengsel". Solgt.

Prosess på glassdøren.

Prosess på glassdøren.

Jeg er alltid glad i å vise prosess. I denne utstillingen har jeg tatt med filmene fra silketrykkprosessen til trykkene i utstillingene. De ga, som en bonus, også en kul visuell effekt. 

"Først", "Men så" og "Ikke". Solgt.

"Først", "Men så" og "Ikke". Solgt.

"Et minne om varme"

"Et minne om varme"

Fokuserte folk.

Fokuserte folk.

Et hjerte i mengden &lt;3

Et hjerte i mengden <3

"Hjem"

"Hjem"

"Gnist". Solgt.

"Gnist". Solgt.

"Tenker på deg". Solgt.

"Tenker på deg". Solgt.

Looking

Looking

"Alene men ikke ensom"

"Alene men ikke ensom"

Blomsterbarn

Blomsterbarn

Alltid moro å se reaksjonene til folk som leser bøkene mine. :)&nbsp;

Alltid moro å se reaksjonene til folk som leser bøkene mine. :) 

Intervjuorama

Intervjuorama

Goooood stemning!

Goooood stemning!

Bøker, pins og gestikulering.

Bøker, pins og gestikulering.

&lt;3 og &lt;3

<3 og <3

Det som er så kult med utstillinger er alle folkene du møter. Digger det.&nbsp;

Det som er så kult med utstillinger er alle folkene du møter. Digger det. 

På hugget

På hugget

Litt fornøyd med at verkslisten er på sjekkern.

Litt fornøyd med at verkslisten er på sjekkern.

Sigrid pakker kunst til folket &lt;3&nbsp;

Sigrid pakker kunst til folket <3 

Jeg koste meg masse og håper denne saken og bildene gir deg litt av samme trivselsfeeling jeg har i hjertet nå. Tusen takk til alle som kom, og tusen takk til alle som har engasjert seg på nett. Dere er kule!

Klem, Ståle.

Megaoverveldet

Megaoverveldet

Feriesuffløsen og pappaklovnen

Feriesuffløsen og pappaklovnen