Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Filmtriks for Helse Midt-Norge

Filmtriks for Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norge ringte meg tidligere i vår og lurte på om jeg ikke kunne lage årsrapportfilmen deres. De hadde lyst til at mine illustrasjoner skulle herje på skjermen sammen med Stig Slørdahl (som er Helse Midt-Norge sin daglige leder). Stig skulle legge frem årsrapporten, og jeg skulle illustrere det han sa. Jeg har vokst opp med Roger Rabbit og Space Jam, så jeg takket selvsagt ja. 

Eneste utfordring var at jeg ikke hadde laget slikt før. Derfor måtte jeg ha kyndig hjelp. Jeg gikk de tjuefire metrene det er fra atelieret mitt og bort til OLO for å prate med mine venner, flinkis animatør Daniel Dahn og filmfriskusene Hallvard og Simen fra Hyggelaget. Sammen skulle vi levere en utypisk årsrapport. 

Fordelingen var enkel. Hyggelaget skulle filme, Daniel (Twode) skulle animere og jeg skulle illustrere. Manuset fikk vi fra kunden, og jobbet sammet ut et storyboard ut i fra det. Vi filmet Stig prate på location i Stjørdal med fiktive figurer i rommet. Så dette var ikke bare en ryddig levering av manus fra Stig, han spilte på lag med medspillere som ikke var i rommet. Skikkelig Hollywood-opplegg der altså. (Håper Oscarkomiteen får med seg det)

Hyggelaget og jeg dro til Stjørdal for å fange Stig på film. Som du kanskje ser i denne bakomfilmen fra opptaksdagen, er ikke filmbransjen så himla glamorøs av seg. Vi lagde en hjemmesnekra dolly ved hjelp av en pinnestol en lunsjvogn (eller noe) og meg som motor. 

En svært moro dag på sett. Vi hadde det gøy i ettertid også, og Daniel og jeg lekte fram en herlig animert verden. Vi er superfornøyd med resultatet og filmen ble lagt ut på www for ca en uke siden og allerede har over 60000 sett filmen.  Nå er det din tur til å se den. Gjerne fortell meg hva du synes. 

På tampen her må jeg nesten takke Helse Midt-Norge for tilliten. Det var virkelig gøy å lage denne filmen. 

Og nå:Været

Og nå:Været

På dypt vann

På dypt vann