Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Klar for "Hva som helst?"

Klar for "Hva som helst?"

(Før jeg begynner: Fotoet av meg over her er knipset av Gerhardsen&Karlsen.)


Okei.

Lanseringsuken er her! En uke i litteraturens tegn. Det er nesten sånn at jeg skal bruke mer tid på Trondheim folkebibliotek enn i atelieret mitt. Men det må jeg tåle. Tåle Gerhardsen, si.

Som jeg sa i teaserteksten, tre ulike litteraturarrangement i uka her. To av dem mine, og ett er min venn Jørgen sitt. Jeg er så spent som jeg aldri før har vært. Men det er sikkert sunt, eller noe. 

1: Nå på torsdag skal jeg ha et foredrag om boken min "Pappaperm" på det nevnte bibliotek på et arrangement for fedre i pappaperm og deres englebarn. Jeg hadde et slikt foredrag på tilsvarende arrangement for en måned siden og det var veldig moro å prate til/med likesinnede og kravlende kids som ville spise macledningen. 

Jeg legger ved yndlingsbildet mitt fra "Pappaperm"... <3

Jeg legger ved yndlingsbildet mitt fra "Pappaperm"... <3

2: På lørdag den 21. oktober klokken 12 lanserer jeg min andre bok "Hva som helst?" under Trondheim Litteraturfestival. Det var megastas at selveste litteraturfestivalen spurte om jeg ville lansere boka mi hos dem, så jeg måtte jo si ja til det!

Boken "Hva som helst?" er en barnebok som handler om kreativitet. Ikke på en faglig måte, men på en gøyal måte (i følge meg selv). Thea, bokens hovedkarakter, går på barneskolen, er veldig glad i å lage lister og har en far som er over gjennomsnittet opptatt av blyanter. Hun bestemmer seg for å lage en liste over alt som får plass inni en blyant. Kan liksom hva som helst få plass inni den lille blyanten? Vi følger Thea på sin vei gjennom et idéklekkende landskap der hun oppdager mye rart. Hun ender opp med å tømme blyanten for innhold og bestemmer seg for å arrangere en kunstutstilling for å vise fram resultatet av hva hun fant i blyanten.

Hun har til og med laget et facebookevent slik at alle som vil kan komme å delta på utstillingen.  På utstillingen selger hun kunst for å få inn penger nok til å kjøpe maling. Malingen vil hun bruke til å sette farge på de grå fasadene hun ser rundt seg i byen. (Personlig håper jeg hun selger litt kunst, fordi jeg har allerede sponset henne med maling slik at hun fikk malt en vegg.

Lanseringen (og Theas utstilling) foregår i barneavdelingen på Trondheim Folkebibliotek og jeg fikk akkurat bekreftet at selveste Marianne Meløy skal lese høyt fra boken samtidig som jeg livetegner litt. Det trur jeg blir særdeles kos. Det vil også bli salg av boken og skissebokpakken på stedet og jeg signerer (og tegner) selvsagt i boken om det skulle være ønskelig.

"Skissebokpakke"? tenker du. Ja, jeg har nemlig laget en skissebokpakke. For jeg tenker at ungene ikke bare skal få input, men også skal kunne klemme på litt output. SÅ jeg har laget en skissebok, en blyant og et viskelær slik at kidsa kan tegne og finne ut hva det er plass til i deres blyanter. :) Jeg håper selvsagt at folk sender meg de tegningene ungene lager, så jeg også får se hva som finnes i blyantene der ute. 

Jeg gleder meg masse til lanseringen av boken, og håper så inderlig det kommer masse masse masse mennesker.

112 sider med lek, fanteri, strek og farger. Du kommer til å like den. Lover.&nbsp;

112 sider med lek, fanteri, strek og farger. Du kommer til å like den. Lover. 

3: Det tredje bokarrangementet i uka her er et aldri så lite bokbad med Joddski. Jørgen slipper boka "Full sirkel" som handler om hans reise til USA der han har oppsøkt 21 av sine barndomshelter. Aka boka handler om hiphopens inntog i Norge, via disse 21 møtene. Joddski reiste til LA, New York, Philadelphia og San Fransisco-området, og traff folk som ga ut banebrytende utgivelser i hiphopens første par tiår, frem til 1996. Fra Kurtis Blow til Kool G Rap til Funkdoobiest og Lost Boyz, alt med Ørnes, Bodø og Oslos rapmiljø som bakteppe. Jeg gleder meg til å bade med Jørgen, selv om han er som et leksikon å regne hva hiphop gjelder. Jeg er glad i hiphop jeg altså, men Jørgen er "Han Far", så jeg må spille A-gamet mitt. 
 

Meget fornøyelig lesing.&nbsp;

Meget fornøyelig lesing. 

Jeg har også begynt å booke signeringer av "Hva som helst?" på ymse bokhandelplasser. Så det blir en hektisk høst. Apropos hektisk høst. Den 24. november deltar jeg på indieforfatterseminar på Litteraturhuset i Trondheim. Det kan fort bli moro det også. Det er litt dritlenge til, så men jeg kommer nok til å prate om Takk Forlaget og bøkene mine på en eller annen måte. 

Jeg har forresten begynt å samle på #HvasomhelstReaksjoner. Altså hva folk sier om boka mi. Så har du en mening legg det ut på en sosial kanal så jeg finner den, så fikser jeg en sånn fænsi reaksjonsgreie til deg også:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Dessuten går det rykter om at jeg blir å høre på NRK Trøndelag nå på fredag, så ta skru på radio om du har lyst å høre min fløyelsmyke stemme på morgenkvisten. 

Phu. 

Det var alt for denne gang. Klem, Ståle!

Åpent brev til bløte trafikanter

Åpent brev til bløte trafikanter

Et møte med veggen

Et møte med veggen