Ståle Gerhardsen  📸  Nikol Herec

Ståle Gerhardsen  📸 Nikol Herec

Stikk innom nettbutikken min:

Mine nyeste tweets:

Onkel Reisende Snap

Onkel Reisende Snap

Begynnelsen
En mekanisk lyd higer etter min oppmerksomhet på nattbordet. Jeg reagerer ikke på det først. Det er to grunner til det; jeg er vant til å bli vekket av en mer levende skapning på 1,5 år og klokken var 04:50. Lyden ga seg ikke. Den ville ha og skulle ha min oppmerksomhet. Jeg snubler ut av den komalignende og drømmeløse søvnen og lister meg inn i dagen for å ikke vekke flokken som sover. Jeg og Macen min skal nemlig ut å reise. Ut å foredra. Igjen. <3

Snapchat
Dagen før avreise bestemte jeg meg for å dokumentere turen på Snapchat, om du leser dette innlegget før sandkornene i timeglasset Snapchat har gitt meg så kan du nyte min reise på @kreativoli.  Storyen ble 3 minutter lang, og inneholder alt i fra styrtregn til lafta hus, soving og dansende forsamling. 

Moro funfact; jeg filmet selv og LATET bare som jeg sov.&nbsp;

Moro funfact; jeg filmet selv og LATET bare som jeg sov. 

Hektisk dag
Dagens agenda var tight og spennende. Først skulle jeg foredra for markedsavdelingen i NRK, så skulle jeg foredra om de strategiske illustrasjonene jeg har laget for Plan International Norge for, ja nettopp, Plan International Norge

Først; ut i tåkeheimen
15 minutter sammen en litt forvirret taxisjåfør og en pratsom GPS var det som måtte til for å komme fram til det laftede paradiset Kringler Gjestegård. Der skulle jeg foredra for NRK. Jeg rakk en rolig kopp kaffe (Eller kaffelafte som min kjære fru så konseptuelt kommenterte) før det ble 2-3 timer med prat om engasjement i sosiale medier. Jeg pratet om hvordan jeg og mine kolleger på Tibe har skapt reaksjoner, relasjoner og ryggradsrøsking i og utenfor sosiale plattformer. Det var svært så gøy og selv om jeg ikke er en blodfan av å foredra til folk som sitter i hesteskoformasjon så gikk det tipp toppers. Og som alltid når jeg jobber med NRK, så er de flinke til å spørre, kontrollere, dobbeltsjekke og etterprøve mine utsagn. Det er så innmari givende (og krevende) og måtte stå til ansvar for det jeg sier. 
 

Den sliden flest avfotograferer når jeg er rundt å prater.

Den sliden flest avfotograferer når jeg er rundt å prater.

Så; inn til asfaltjungelen
Etter endt foredrag (på 289 slides (!)) så ble jeg hastet tilbake til Gardermoen så jeg kunne hive meg på flytoget i retning Oslo. Der klarte jeg selvsagt å gå meg vil (se Snapchat), men ved hjelp av iherdighet så fant jeg fram. På Plan møtte jeg mange flere enn jeg hadde forestilt meg. Alt fra General sekretæren og "nedover" (disclaimer: det der "nedover"-greiene hørtes kjipere ut enn jeg mener det altså. Jeg vet bare ikke hva stillingsbeskrivelsene til alle de oppmøtte var. :) ) Møtet startet med at ALLE (utenom feige meg) danset i 2,5 minutter. Maken til trivelig start på et møte. Herlig fint og herlig flaut og bare kos. Det løsnet opp både kropp og stemning og alle var klare for at jeg skulle gå igjennom hvordan jeg jobber i illustrasjonsprosesser. Hvordan få 50 sider med strategi til å bli en lettfattelig to-sidig illustrasjon. Det er nemlig ingen enkel oppgave. Det er en gøyal oppgave, men tidkrevende og omfattende. Uansett så pekte og forklarte jeg og vi lo og kosa oss. Også på Plan kom det gode spørsmål fra forsamlingen. Og jeg måtte sitte ytterst på stolen og spisse hjernen for å kunne levere svar jeg kunne leve med. 

Foto lånt av Plan International Norge sin egen kommunikasjonssjef Siv Meisingseth (Hei Siv).

Foto lånt av Plan International Norge sin egen kommunikasjonssjef Siv Meisingseth (Hei Siv).

Output vs. Input
Etter en svært så hektisk og ganske så krevende dag fant jeg ut at jeg måtte få litt påfyll selv også. Så jeg kjøpte ca halve innholdet på Tronsmo og stakk på restaurant for å la både mage og hjerne få litt føde:

Deretter dro jeg på så mange gallerier jeg rakk (ca 7) før himmelen i Oslo prøvde å drukne meg. Da kjøpte jeg meg en paraply, gikk til flytoget, ga bort paraplyen til noen back-packere og toget mot flyet til barteby. Nå sitter jeg på Gardermoen og spiser potetgull til 700000,- og drikker en øl til 90000000,-. Dagen har vært stappfull av inntrykk og nå skal jeg fordøye det hele. Avrunder med bittelitt feedback fra foredragene: 

Interaktiv veggkunst

Interaktiv veggkunst

Avkobling i atelieret

Avkobling i atelieret